…och med det kyla, snö och tända ljus! Det är vackert med levande ljus, fast det får ske med försiktighet. Inga ljus i ljuslyktorna när vi går ur rummet, vi vill inte ha avsvsedda kattsvansar och morrhår…

Kiwi har löpt och varit på besök till en kattpojke, en maffig chokladmaskad ung hane. Till veckan ser vi om det är bebisar på G, och jag hoppas verkligen. Det blir Kiwis sista kull, hon är 8 år i veckan som kommer, så efter det får hon bli kastrat.

Annars är det helt lugnt i stugan, Backis har inte fattat ännu att han är hane (drygt 1,5 år gammal) och inga tjejer löper så det är lugnt och stilla. Razzia skall bli kastrat om ett par veckor, och det är riktigt ledsamt. Vi sparade henne från Dockans första kull, en riktig liten pralin, såååå söt och fin. Vid ett års ålder upptäckte jag att hon hade något konstigt längst ut på svansen, man får nog kalla det för knick…och som inte det räckte informerade mig goda kompisar i somras att hon också skelade på ett öga. Jag hade bara inte sett, kanske för att jag inte ville se, inte heller känna något på svansen. Hon är riktigt trött på att jag drar henne längs svansen när jag passerar smiley

Det där med att leta hane är inte enkelt…ungefär som att leta efter en nål i en höstack smiley
Jag och en uppfödarkompis har nu under ett års tid kontaktat uppfödare för att försöka få köpa in en ny hane. Antingen så föds det inga hanar eller så dyker det upp något på kattungen som man inte vill skall dyka upp, honan blir inte dräktig, vi skall bestämma oss för en kattunge vid 4-5 veckors ålder, uppfödaren vill inte sälja…ja. listan är hur lång som helst.
Det känns som det enklaste vore att lägga ner allt, att bara ha ett gäng trevliga kastratkatter hemma att klappa på. Jag har funderat mycket på alla restriktioner som finns lite här och var, och jag är nog inte alldeles oskyldig själv när det gäller kattungar som man sålt. På något sätt vill man vara med och tycka när det gäller parningar i nästa generation, och jag tycker inte det är så konstigt. En parning är ju resultatet av en lång planering, man har stora förhoppningar på den tänkta kombinationen, och är redan i planeringen för nästa generation. Detta vill man gärna förmedla till en kattungeköpare också. Men vi har aldrig skrivit in restriktioner i ett köpekontrakt, utan hoppas att kontakten är så god att man kan resonera om kommande tilltänkta parningar. Kan man inte lite på någon som skall köpa en kattunge eller att man känner sig tveksam är det väl bättre att låta bli att sälja.

Samtidigt är det ju bara att inse att om man själv skall få köpa något bra till ens egen avel måste man också vara öppen för att sälja till andra uppfödare…men det är inte så himla lätt när katterna aldrig löper…smiley

//Lisa